Flere ansiktsmasker...

j287t
Oppfriskende maske av avocado: Bland mosen en halv avocado med 50 gr kesam. Fordel blandingen på ren ansiktshud, og la den virke i 15 minutter. Skyll av. Eller: En halv avocado moses, og blandes med 2 ss druekjerneolje og to ss kesam. Nå er jo ikke druekjerneolje det jeg har i kjøkkenskapet til vanlig, så jeg vet ikke om denne varianten er bedre.

Oppfriskende agurkmaske: Fordel tynne agurkskiver over ansiktet og la disse virke i 10-15 minutter. Skyll av. Agurkskiver fungerer også bra som oppfriskende kompresser på slitne øyne.

Honningmaske for sliten hud: To spiseskjeer fast honning fordeles i ansiktet. La honningen virke i 10 minutter og skyll av med lunkent vann. Hvis du vil ha en mer "kremete" konsistens kan du blande honningen med 2 ss kesam. En luksushonningmaske får du hvis du tilsetter litt rosevann eller finhakkede rose (usprøytet!). Joghurt kan brukes istedet for kesam.

Urtemaske 1: Bland 2-3 ss kesam med en handfull finhakket persille. Smør tykt på, og la det virke i 20 minutter. Legg eventuelt et tynt stykke stoff over ansiktet slik at masken ikke sklir vekk.
Urtemaske 2: Som ovenfor, men med sitronmelisse istedet for persillen.
Urtemaske 3: Som ovenfor, men med finhakkede rosenblader...

Salatmaske: Store,renvaskede salatblader dyppes i en blanding av 2-3 ss olivenolje og litt sitronsaft. Fordel salatbladene i ansiktet, trykk dem fast og dekk til med en fuktig kompresse/klut. La virke i 20 minutter. Uææææh...vet ikke helt om jeg har tenkt å prøve denne...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits