Dagens sparetipps - Hvordan bruke trykkeren billigst mulig

j268t
Da  datamaskinene kom snakket man om "det papirløse kontoret". Jeg vet ikke hvordan det er hos deg, men jeg bruker trykkeren min veldig flittig. Resultatet er et stort forbruk av papir og fargepatroner. Det beste er selvfølgelig å begrense bruken av trykkeren. Her kommer noen andre små tipps som både er gode for pengboka og miljøet:

1)  Bruk begge sidene av papiret. Jeg samler de papirarkene som jeg ikke behøver mer i en beholder, og bruker den andre siden av disse til å trykke ut alt det som ikke må se så fint ut (kladder, osv.) på.
Ellers samler jeg også A4-papir (som bare er brukt på den ene siden)  i en perm, og bruker disse til notiser, huskelapper, skisser, o.s.v.

2)  Bli kjent med innstillingene på trykkeren din. Jeg bruker å trykke alle dokumenter som ikke må se så fine ut  som "utkast". Det går raskere og bruker mindre blekk.

3)  Hvis du skal kjøpe ny trykker så bruk litt tid på å samle infos om prisen på de ulike trykkerpatronene. Det lønner seg også å kjøpe en trykker med en patron for hver farge. Da må du ikke kjøpe alle fargene bare fordi den ene fargen er brukt opp.
En annen mulighet er å fylle opp fargepatronene. Man får forskjellige pakker med blekk og bruksanvisning om hvordan dette kan gjøres. Jeg har gjort gode erfaringer med å fylle opp svarte HP-patroner. Med fargepatronene synes jeg ikke at resultatet ble så bra, men det kan jo hende at jeg gjorde ett eller annet feil...Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men her finnes det butikker hvor de fyller opp fargepatroner. Det er dyrere enn å gjøre det selv, men billigere enn å kjøpe ny patron.

4)  Slå av trykkeren når den ikke er i bruk. Hva er vitsen med å la trykkeren stå å spise strøm hele dagen i tilfelle du eventuelt kommer til å trykke noe...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits