Grensehandel, feriesouvenirer, sparsomhet og grønn hverdag

Jeg elsker å reise og jeg elsker å gjøre innkjøp...Ingen av delene er særlig bra, hverken for pengboka eller naturen. Aller mest elsker jeg innkjøp og reise - samtidig! Hva er vel bedre enn å snoke rundt i butikker og varehus i fremmede land? Spennende matvarer, morsomme hverdagsting, etiketter og bruksanvisninger på fremmede språk... Heldigvis bor jeg i grenseområdet Frankrike/Tyskland/Sveits og kan derfor dra på sykkelturer til fremmede innkjøpsparadis. Feriereisene kan jeg ta med toget.
Dette året skal vi fly. Vi skal besøke slekta i Nord-Norge, og nordnorgesbanen lar jo vente på seg...og ville tatt en evighet! Mine feriesouvenierer dette året blir alså brunost, Mills kaviarmix og fiskeboller. Prøvde en gang å ta med meg tørrfisk, men flyselskapet nekta å ta det med i flyet fordi det stinket. Så vær forsiktig med hva du tar med deg. Eks-mannen min tok med seg en souvenir fra sin nordnorgesferie - meg. Og han har vel angra noen ganger, tenker jeg ;-)
Jeg synes at mat og hverdagsartikler er de beste feriesouvenirene som finnes. Vanlige souvenirer samler støv og tar plass = mer avfall og mer å rydde og vaske. Av og til finner man saker  og ting som bare koster en brøkdel av det de koster hjemme. Det viktigste er likevel avvekslingen.Jeg liker hverdagsliv og hverdagsting. Hvis jeg blir minnet om reisen til Paris når jeg vasker klærne med mitt franske vaskemiddel, da er det bare supert...Hagehanskene mine fant jeg i et spansk supermarked. Jeg synes ikke at feriesouvenirene må vare for evig. Matvarer er bestandig flott å ta med, italiensk vin, ost fra alpene... Feriestemning til å smake på!
For dem som skal til Tyskland i ferien kan jeg anbefale kjøp av mitt yndlingsnaturkosmetikkmerke. Billig og veldig bra! Merket finner du hos...
dmlogopropertyimage
...som du finner i de fleste store og små byer i Tyskland (har hørt at de finnes i Slovakia også, men vet ikke om det stemmer).  Naturkosmetikkmerket, som jeg svermer så for, heter....
2005alverde100x7016032005vpropertyimag
...og her ser du bilder av noen av mine favoritter. Bedre og billigere fins ikke. "Stiftung ökotest" , som tester hvor miljøvennlig ulike produkter er, er også begeistret.
2008alverdegruppestyling220x17010012008pr
2008alverdegruppehaar220x17010012008prope
2008teint220x17023012008propertyimagest

Utvalget er kjempestort. Det sies at dette billigmerket blir produsert av Logona, som er kjent for sin gode naturkosmetikk. Vel, dette er grønn toppkvalitet og billig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits