Sparegrisens drømmekaffe

an34
Jeg kan ikke være uten iskaffe om sommeren. Dessverre er iskaffe veldig dyrt i butikkene, og ofte med ekle tilsetsetningsstoffer... Iskaffe er veldig enkelt å lage selv. Da smaker den bedre, er sunnere og du har mindre søppel enn hvis du kjøper iskaffen - og det er mye billigere! Det aller beste er at du får iskaffen akkurat slik som du liker den: "light", mokka, veldig søt, lite søt, aroma, bio.....

Lag to kopper sterk espresso.  Jeg lager den på den tradisjonelle italienske måten, men det er ikke så viktig. Av og til bruker jeg kaffepulver (instant). Fyll kaffen i en mugge med lokk. Tilsett sukker etter smak og la kaffen avkjøles, evt. ved hjelp av litt isbiter hvis det skal gå fort. Tilsett melk. Jeg bruker vanligvis litt mer melk enn kaffe.
Kaffen kan nytes slik den er, men jeg foretrekker å servere den med en kule vaniljeis. Sjokoladeis smaker sikkert også veldig godt. Smalvarianten er å servere kaffen med isbiter. Luksusvarianten er å tilsette Bailyes eller lignende...

Iskaffen er perfekt å ta med på pikniker. Bare fyll den i en termos (gjerne med vaniljeis), ta den med og nyt! Mmmm...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits