Hylleblomst og hagedrømmer

j114ts
Svarthyllen blomstrer. Det er 31 grader ute, og jeg sitter her hjemme med en knekt tå. Burde ha vært i kolonihagen og sett etter hvordan tomatene o.s.v. har det. Kanskje har sneglene tatt knekken på alle ungplantene? Det har regnet mye i det siste, så sneglene har hatt gode dager. Jeg planter som oftest litt for mye; en salat for sneglene, en for været og en for meg. Men nå har det vel heller vært tre salater for sneglene, tenker jeg!
Hvis jeg kommer meg på beina igjen før svarthyllen er avblomstret skal jeg lage hylleblomstsaft og hylleblomstlikør. Det er fine gaver og alltid trivlig å ta fram når det kommer gjester.

En god sommerdrikk er å spe ut hylleblomstsaft med mineralvann. Noen sitronskiver og isbiter oppi smaker fantastisk. Gjester serverer jeg hylleblomstsaft og hvitvin/musserende vin, med eller uten isbiter, sitron og mineralvann. For å dryge ut eplesaften blander jeg den av og til med utspedd hylleblomstsaft.

Det beste er at hylleblomstsaft er enkelt  og billig å lage selv. Jeg har tenkt å prøve oppskriften fra www.matoppskrift.no .

Her kommer en en oppskrift på hylleblomstlikør som jeg har tenkt å prøve:
 Ingredienser: 35 hylleblomstskjermer, 3 liter vann, 50 gram sitronsyre, 1 kilo sukker og 3 flasker sprit.
Fremgangsmåte: Hylleblomstene plukkes en solrik, tørr dag. Da er aromaen sterkest. Rist blomsterskjermene for å bli kvitt småkryp. Bland hylleblomster, vann og sitronsyre i en bøtte, og la det stå tildekket i ett døgn. Sil godt av. Bland væsken med sukker og spriten. Rør om av og til. Når sukkeret har løst seg opp fylles likøren i små rene flasker. Smak og nyt. Likøren holder seg i omtrent ett år.

Tørkede hylleblomster er en super fokjølelseste!

Tja, det klør i fingrene og gjør vondt i tåa...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits